Tips för nyfikna

Om man vill leva och bo i Berlin eller bara besöka stan finns många tips och texter att läsa. Under min tid som faktasökare har jag snubblat på flera riktigt bra och seriösa bloggar. Det är allt från ”vanliga” bloggar om vardagliga iakttagelser i stil med mina egna, men det finns också regelrätta hjälpsajter för nyinflyttade eller för sådana som jag, som funderar på saken.

Sen fick jag själv tips om en jättebra grupp på Facebook som heter Svenskar i Berlin. Där är det många som frågar om boende eller bjuder ut möbler och annat till försäljning. Inför midsommar ställdes det frågor och bjöds in till svenskt midsommarfirande om vartannat. Tydligen är stadsdelen Wilmersdorf svensktät och där dansas det runt stång och hoppas som små grodor. Ja, sen finns det en uppsjö av turistsajter som tar upp alla sevärdheter och shoppingstråk. Kan man tyska skulle jag rekommendera zitty.de och den officiella stadsportalen www.berlin.de. Bara att surfa, läsa, boka och åka – Viel Spaß!