Street Art Berlin

Photo 2013-07-16 19 37 43

Prenzlauer Allee/Torstrasse.

Jr är en konstnär med världens största galleri – hans bilder kan ses på bland annat husväggar i flertalet storstäder. Jag vet att han arbetat i Marseilles och Berlin, men det är förstås många andra städer också.

Vad Jr gör är att han blåser upp foton i gigantiska format och tapetserar husväggar med dem. Ofta är de ett team som jobbar via skylift. Jag följer honom på Instagram och det är intressant att få smakprov från hans projekt.

Photo 2013-07-19 21 45 26

Postbahnhof Friedrichshain.

Än så länge har jag hittat två bilder här i Berlin och jag hoppas jag hittar fler längre fram – så länge de nu sitter uppe. Främst regn får pappret att luckras upp och falla loss, men den tid de sitter där ger de staden en ny spännande karaktär.

Jag tycker det är ett roligt sätt att förändra människors verklighet och få dem att stanna upp i vardagen. För vem hajar inte till av bilden på den stirrande mannen som måttar en med blicken?!