Nytt år, nya utmaningar

2016-10-29-14-27-34-2

I år tar jag nya steg

Tack och lov att 2016 gått i graven. Vilket dystert år! Tänk bara på alla musikgiganter som lämnat oss: Bowie, Prince, George Michael. Det spelas en hel del häftig musik i himlen numera, kan jag tänka mig. Och sedan attacken i Berlin ovanpå det. Brrr, men det var väntat. För egen del var 2016 året då inget hände, medan 2017 trampar plattan i mattan.

Under våren ska jag plugga igen. Den här gången Kreativt skrivande 2 – Manusutveckling (distanskurs) på Luleå Tekniska Universitet. Jag har tidigare gått Skapande svenska A i Umeå, men det är först nu jag är redo att ge skrivandet en ärlig chans.

Det ska bli ett filmmanus är det tänkt. När jag började gå igenom alla mina dokument så har jag säkert 2-3 påbörjade romaner, 2-3 olika versioner av filmmanus och nästan fullständiga anteckningar/råmanus till en ”inspirationsbok”. Alla bygger de på samma grundhistoria. Frågan är hur den vill bli berättad…?

En av uppgifterna under kursen är att föra en författar- eller skrivarlogg. Det känns inte helt bekvämt för mig. Jag blir så lätt splittrad. Visst är det väl bättre om jag fokuserar på manuset? Men så tänkte jag på Berlinbloggen. Varför inte skriva en rad här då och då? Ja, så får det bli.

Välkommen skrivarår 2017!