Nya jackan är inte så tokig

Hela vintern har jag sökt efter en den ultimata jackan. Med nuvarande ”coronakropp” har min gamla täckjacka blivit aningen för snäv. Så där så att den smiter åt om magen och putar ut över ändan. När jag burit en väska tvärs över har det funkat, men känslan… Det har inte varit bekvämt. Jag har inte kunnat gå i affärer och prova, och att handla på nätet är som att tippa på Lotto. Men till slut fick jag jackpot!

Det har varit ovanligt kallt i Berlin, både i vinter och just nu. De kallaste januarinätterna var termometern nere på drygt 15 minusgrader. Så kallt har det aldrig varit tidigare så länge jag bott här. Dessutom har vi haft snö, vilket också är ovanligt.

I den gamla jackan i Wannsee
Min gamla bruna ”muminjacka” och jag i Wannsee i februari

Måste klara två sorters kyla

Mitt dilemma är att jag behöver en vinterjacka som klarar den råkalla kylan i Berlin, men som även kan funka uppe i norra Sverige där det kan blir 20–30 minusgrader. Helst en rymligare jacka som det går att klämma in en varm tröja under. Det klarade definitivt inte den gamla jackan!

I Tyskland har jag inte så bra koll på katalogföretag och vettiga webbutiker. H&M tycker jag har för dålig kvalitet och för små storlekar. Bonprix brukar ha fina saker, men trots idogt sökande har jag aldrig lyckats hitta ”min” jacka. Antingen har den varit slutsåld i bara min storlek, eller helt och hållet. Jag var beredd att ge upp.

Så plötsligt fick jag ett tips

En vän tipsade om Deerberg, men vid första anblicken tyckte jag att de mest hade trista tantkläder. Ändå lade jag ner lite tid på att kolla jackutbudet – och där var den! En marinblå jacka i lång modell, med kapuschong (utan skägg!), tvåvägsdragkedja och sidfickor med blixtlås. Dyr som fan själv, men något måste man väl unna sig?! 😬

Jackan kom igår (till rätt adress!) och jag invigde den direkt. Jag hade kunnat ta en storlek mindre. Å andra sidan så ryms den extra tröjan, så det får bli bra. Detta är den dyraste jackan jag köpt på mycket länge (någonsin?), men vad gör man inte för att slippa se ut som ett mumintroll? 😆