Ny dag, nya crêpes

Fast jag provade en annan sort, nere på Grünbergerstrasse. Stället jag nämnde sist. Tyvärr lade jag inte namnet på minnet. Får återkomma om det.

Jag kommer inte heller ihåg vad rätten jag åt hette, men det var en sorts crêpes av lite grövre mjöl och med ost, tomat och en rå äggula på. Det sistnämnda tror jag beror på att det normalt sett ska vara skinka på också. Det var ganska gott och passade mer som lunch.

Nästa gång kommer jag dock att återgå till frukt eller bär. Varför inte gå hela vägen och mumsa på en amerikansk pannkaka med lönnsirap? Det är hur gott som helst. Sirapen är inte så söt som man kan tro och det är väldans gott tillsamman med färsk frukt. Det köpte jag ofta hos Glädjekällan i Skellefteå. Ljuva minnen.

Bilden har inget med inlägget att göra. Den visar den kuliga (haha!) fontänen på Petersburgerplatz. Vattnet får klotet att rotera. En mysigt liten oas mitt i den vinande Berlintrafiken.