Irving Penn på CO Berlin

2018-04-27 16.12.26-2

Jag längtar tills jag får gå på Irving Penn-utställningen. Tänkte gå häromdagen, men då hojtade vännerna i Sverige till. ”Vänta tills vi kommer!” Så jag väntar, och väntar, och väntar…

På senare år har jag upptäckt hur fascinerad jag är av fotografier och bilder. Det har inte varit så tydligt för mig tidigare, men så fick jag se Sally Mann, Sibylle Bergemann, Diane Arbus, Arnold Newman, Vivian Maier, Sam Shaw, Herb Ritts och förstås Anton Corbijn. För att bara nämna några.

Det är speciellt de äldre fotograferna och bilderna jag gillar. Foton från svunna tider. Det är så spännande att möta människor från förr, se deras liv och ta del av deras historier.

Irving Penn är främst berömd och omtalad som modefotograf, men hans porträttbilder är väldigt fina. Jag ser fram emot att sen dem IRL. Nån gång… Snart, snart…