Edeka – Lidl: 0–1

Otroligt så mycket billigare det blir att handla på Lidl! Tidigare i veckan var jag på Edeka och kom hem med 1 st (nylon)kasse med matvaror. Det hade kostat 26 Euro. Igår släpade jag hem 2 st (!) fulla kassar från Lidl för det facila priset av 22 Euro.

Innehållet skiljer sig förstås. Bara Edeka har den kattmat som min lilla prinsessa vill äta. Märket råkar vara exklusiva Gourmet Soup. Jag som pendlar mellan vegetarian, vegan och pescetarian (fisk) avskyr att köpa köttprodukter, att Purina dessutom ägs av Nestlé gör mig heligt förbannad, men Spira äter nästan inget annat. Det är bara att lägga samvetet åt sidan.

2017-08-26 17.33.11-2

På Lidl köper jag havremjölk, apelsinjuice (måste ha!) och ost. Egentligen bör jag inte äta ost, delvis av tidigare nämnda anledning – jag värnar om djuren – men det är svårt att låta bli. Maasdamer är holländskt och smakar precis som det står på förpackningen, nötigt. Alltså nötter, inte kossor…

Ekologiskt

kaffeePå Edeka handlade jag förut mest ekologiska produkter. Lidl har inte lika många, men de finns där också. När plånboken är tunn då väljer man därefter. Jag tycker dock de har hyfsade grönsaker. På Lidl handlar jag billig pasta, öl, ostar, tomater, zucchini, och vissa godissorter. De flesta kakor går fetbort, för allt innehåller palmfett eller -olja!

Edeka har en hylla med produkter från Alnatura. Där köper jag alltid mitt kaffe (–>), jordnötssmör, samt olivolja. De har även bra kokosolja, krossade tomater, kikärtor osv. Tyvärr kan de ibland vara dyra, men ex kaffe behöver jag inte köpa så ofta.

Sammanfattningsvis föredrar jag eko, men med nuvarande taskiga ekonomi är jag tacksam för Lidls låga priser. Det skadar inte heller att affären ligger precis runt hörnet, 5 minuter från mitt hus 🙂