Highway to Hell?

Ett annat ord som ger mig märkliga associationer är ”hell”. På tyska betyder det ”ljus”, men mina tankar går förstås direkt till den engelska betydelsen av ordet.

Ända sedan mitt första besök på byggvaruhuset Hellweg så får jag en av två låtar i skallen när jag kliver in genom dörrarna. Antingen alltså ”Highway to Hell” med AC/DC, eller ”Road to Hell” med Chris Rea. Det slår aldrig fel!

En favoritöl som jag har heter Bayreuther Hell. Det är en ljus öl och bryggs i den bayerska staden Bayreuth. Jag kan inte låta bli att undra hur det är att bo i ”det bayreutherska helvetet”. Det kan inte vara kul. Tur att de har god öl att dränka sorgerna med…

Jag kom precis på att orden jag hittills skrivit om har med gud och djävulen att göra. Haha! Lovar att det är zufall, alltså ren tillfällighet.