Behöver du skrivhjälp?

Jag fick precis en idé. Den gör mig så glad. Länge har jag grunnat på vad jag skulle kunna hjälpa andra med. Något som jag älskar att göra, men som även skulle kunna gynna en medmänniska på något sätt. Det har tagit mig lång tid och mycket mod att våga börja skriva. Tänk om jag kan hjälpa andra som tvekar?

Det finns så många föreställningar om hur en ”riktig” författare ska jobba. Allt från att man måste sluka böcker, till att man måste vara kung – eller drottning! – på rättstavning. Visst är det fördelar som kan gynna skrivandet, men alla är vi unika. Så även vårt sätt att närma oss skrivprocessen.

I nästan 10 års tid har skrivandet hängt mig över axeln, flämtat mig i örat och på alla sätt försökt få mig att sätta igång. Jag har svarat med att dra i handbromsen. Ja, jag har dragit i alla bromsar jag kunnat hitta. Tanken på att skriva något så långt som en bok har fullkomligt förlamat mig.

Varför är det så läskigt att skriva?

Det finns ett kort och snabbt svar på den frågan – kritik! Speciellt orättvis sådan från en totalt okänslig person. Ett förfluget ord kan krossa ett skrivarhjärta för alltid. Och det är en sårbar process att skriva.

Dessutom är skrivandet ingen exakt vetenskap, som många verkar tro. Det går inte att mäta och väga orden, även om det finns de som hävdar att de kommit på en ”framgångsformel”. Att skriva är en konstform som till syvende och sist handlar om att beröra läsaren på något sätt.

Jag vill lyfta den som längtar efter uttryck

Vi lever i en tidsålder då experter av olika slag faller ner från sina piedestaler. Kvalitet efterfrågas inte i samma utsträckning för nu kan vi göra allt själva! På gott och ont naturligtvis, men det skapar enorma möjligheter för den som vill vara kreativ. Du behöver inte längre ett förlag för att publicera din bok. Du kan göra det själv!

Trots att du kan göra det själv finns det ända någon annan att ta hänsyn till. Den personen är förstås läsaren. Även om rättstavning och språkfel kan störa läsningen så är det förhållandevis lätt att fixa. Det viktigaste är istället berättelsen som helhet. Håller den ända fram? Får vi läsaren att engagera sig och hänga med? Om svaren blir nej, hur gör vi då?

Jag hjälper gärna till att lyfta dig och din berättelse.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

<3 Skrivhjälp i april <3

Jag har skapat en sida här på bloggen där jag berättar mer om min idé. I korthet skulle jag vilja erbjuda 10 personer hjälp med ett skrivprojekt.

Tanken är att jag tar emot max 10 sidor text, en kort beskrivning av projektet, samt de frågor skribenten har, och sedan skriver jag respons på en A4-sida. Allt för det symboliska priset av 100 kr. Priset är tänk att ge en liten adrenalinkick till både mig och skribenten. Det blir på riktigt!

Sugen på att testa? Läs mer här