Currywurst? Nein, danke!

Ja, Currywurst är en av många välsmakande (?) små rätter som du måste prova när du besöker Berlin. Denna enkla lilla korv med currypulver (jepp, svårare än så är det inte) har till och med ett eget museum. Det du! Idag unnade jag mig en vegetarisk tofucurrykorv. Så här tyckte jag om den…

Jag har ätit Currywurst en gång tidigare. Den händelsen tilldrog sig under ett av mina tidigaste Berlinbesök och jag minns korven som torr och tråkig. Dessbättre hade jag lyxat till det och köpt ”pommes” till, så jag slapp gå hungrig. Men efter den gången svor jag – aldrig mer!

I brist på korvbild lägger jag in ett snapshot från spårvagnen

Oftast bara currypulver

Currywurst trodde jag innebar någon magisk kryddblandning i själva korven, eller en särskild sorts currysås med hemligt recept. Icke sa Nicke. Det är oftast bara en vanlig körv med ketchup och currypulver. Eller ketchup och ketchup, det är Tyskland som kommit upp med curryketchupen. Så det är faktiskt en speciell sås till. Och korv och korv, det ska väl vara en äkta Bratwurst, om jag inte missminner mig.

Tofukorven som jag festade loss på idag var betydligt godare än den föregående. Den var tjockare, mjukare och riktigt mumsig i konsistensen. Men ändå… Det lär nog gå 10 år till nästa gång jag äter en (vegetarisk) Currywurst! 🌭