STROKE / Berlin Art Fair 2012

Morten Andersen, Danmark

Besökte Postbahnhof igen som utlovat. Jag gillar det stället som det är. En gammal post med, vad jag antar, garage för olika fordon på markplan och en stor sorteringshall på ovanvåningen. Eller kanske fanns där postkontor? Svårt att veta, för idag är det tomma lokaler perfekta för mässor, utställningar, loppmarknader osv.

Jag blev glad att jag fick med mig M. Han är en person som jag verkligen gillar att gå på utställning med. Vi har ungefär samma fart, går ibland för oss själva, ibland tillsammans. Vi gillar ungefär samma saker och vi delar alltid våra intryck med varandra. Jag tycker det är rent ut sagt skitkul med en sådan vän! Att stå och småmumla med viktig min och armarna i typiska förstå-sig-på-poser är också kul. En del personer runt omkring blir så nervösa då och tror att vi ska recensera. Haha. Ja, det är humor.

Morten Andersen, Danmark

På ovanvåningen fanns det som väl egentligen var utställningen Berlin Art Fair, men i markplan fanns de riktigt duktiga konstnärerna. Den utställningen var faktiskt fristående och kallades STROKE. Otroligt coola målningar med mer eller mindre anknytning till grafittin. Vi gick först en sväng där nere och tog sedan en kort dryckespaus. Efter det gick vi upp, men när vi sett de tavlorna måste vi gå ner igen för att jämföra och det var stor skillnad! Jag uppskattade nästan målningarna ännu mer andra gången. Jag tog förstås foton med min kära iPhone. Varför har jag egentligen släpat med mig båda mina kameror från Sverige? Jag använder ingen av dem. Suck…

Ingången, en av dem

Konstnärer?

Finn DAC, UK.

Finn DAC, UK.

Finn DAC, UK.

Finn DAC, UK.

Hjärtat i glasburk

Läckra blommor

Dan23, Frankrike

Dan23, Frankrike

Shaka, Frankrike

Shaka, staty

Snyggt!

Coolt, men okänt

Das Beet, Berlin

Intoxicated Demons, München

En kul grej…?

Jag är visst med här

Till sist, en smula kubism