Söndagsutflykt till Schöneberg

Berlin är så stort att det är svårt att hinna se allt under en livstid, skulle jag tro. Jag har mina favoritplatser och andra har hittat sina. När jag får följa med och se något nytt, ta del av någons smultronställe – det är fint! Vid Alter St.-Matthäus-Kirchhof i Schöneberg ligger lilla mysiga och bohemiska Café Finovo, med världens smarrigaste tårtor och kakor.

Kyrkogården är tydligen känd för att hysa många mer eller mindre kända konstnärer, författare och musiker. Ungefär som Père-Lachaise i Paris, om jag ska jämföra med något. Fast jag tror inte de mest namnkunniga vilar här.

Foto 2016-08-07 14 38 04

Min vän, som jag tillbringat dagen med, är ett stort fan av Rio Reisers musik. Reiser skulle kanske kunna liknas vid Tysklands Jim Morrison (som ju ligger begraven på Père-Lachaise), men jag vet för lite om honom för att kunna säga säkert. Det jag däremot vet är att Rio Reiser också var poet, sångare och musiker.

Vi gick förbi hans grav och sa hej.

Foto 2016-08-07 14 40 21

Klocktornet?

Foto 2016-08-07 14 46 20

Rio Reisers grav

Härliga Café Finovo

Egentligen är det en aning märkligt att göra en utflykt till en kyrkogård, utan direkt anledning.

Fast vid ingången ligger det lilla trevliga Café Finovo. Och att gå hit är definitivt anledning nog!

När jag skulle välja kaka till kaffet hade jag stora problem: krusbärstårta med krokant, choklad- och körsbärskaka, chokladcheesecake med blåbär, cheesecake med päron – och skogsbärsvulkankaka!?

Vulkan? Den måste jag ha! Och den smakade himmelskt <3 En tårta med vanlig sockerkaksbotten, massor av färska bär, och med grädde på toppen. Mums!

Behöver jag säga att jag var mer än nöjd med dagen?

Foto 2016-08-07 23 38 17

Fotad av Charly Berlin

Foto 2016-08-07 15 50 43 (1)

Mysig innergård