Greta-Garbo-Strasse

Att det finns en gata som heter Borgholmer Strasse och en annan som heter Wisbyer Strasse – det vet jag. Men för inte så länge sedan hittade jag Greta-Garbo-Strasse i Pankow!! Där vill jag bo 😀
Inte långt ifrån ligger Selma-Lagerlöf-Strasse, Jenny-Lind- och Elsa-Brändström-Strasse. Vem var hon? Elsa Brändström? Nämen – en svensk Florence Nightinggale!! Ojojoj, tänk vad man får lära sig och vad det finns mycket fint i Berlin. Hittade också Trelleborger Strasse, Hallandstrasse och Gotlandstrasse. Norge har också några vägar, typ Osloer Strasse och Ibsenstrasse, och kanske även Finland och Danmark finns representerade. Det bryr jag mig inte om. Sverige är det som räknas! Du gamla du fria, du fjällhöga noooord…

2 kommentarer

  1. Jag har två böcker av Elsa Brändström om du vill läsa vad hon gjort 😉 Tycker också du ska bo på Garbogatan.

  2. Har du? Haha! Hon verkar ha varit en intressant kvinna. Området där alla de här gatorna finns kallas visst Skandinaviska kvarteret eller något liknande. Skandinavien Viertel? Insåg sedan att jag ju bott alldeles vid Kopenhagener Strasse och den är något av en favorit. Garbogatan ligger längre in så jag vet inte hur kul området egentligen är, men vore det inte en fantastisk adress!? 🙂

Kommentarer är stängda.