Du är bättre än du tror

foto-2017-01-26-17-04-24

Det ljusnar, på fler än ett sätt

Responsen kom och gick. Fem intelligenta och fina kommentarer. Handledaren uppmuntrande mina egna tankar om fortsatt sökande och skapande. Filandet på och ihoppusslandet av alla bitar får bli en senare fråga. Och texten flödar – äntligen!

Sedan jag börjat plugga igen säger jag till mig själv: ”Du är bättre än du tror!”. Det är ingen direkt hybris som drabbat mig. Snarare har jag lärt mig att se den kunskap jag faktiskt besitter, och dessutom fått bevis på.

Läraren i filmkritik samt filmens form och berättande gav mig VG på båda kurserna. Jag var speciellt förvånad över betyget i filmkritik. Böckerna vi skulle läsa var ganska tråkiga och innehållet kändes självklart, så jag orkade inte ens igenom dem.

Betyget fick mig att inse hur mycket jag hade lärt mig rent praktiskt under mina år som hobbyrecensentNorran. Tydligen räckte det gott och väl, även om läraren tyckte jag kunde ha refererat lite mer till böckerna… 😉

Stegen från plugg till praktik har löpt naturligt genom kurserna. I filmkritik gällde det att både hantera teorin och skriva egna recensioner/kåserier. Det blev en smidig övergång till att fokusera helt på det kreativa skrivandet.

Nu fortsätter jag att använda mig av mitt nya mantra. För kanske är det jag skapar själv också bättre än jag tror?