Design Börse på Postbahnhof

Den som spänt följt alla inlägg på min Berlinblogg lade kanske märke till affischen jag publicerade på bild tidigare. Jag tyckte den såg intressent ut, men föga anade jag vilken fantastisk loppis/antikmässa den gjorde reklam för!

Jag hängde med A&A till Postbahnhof på söndagen, strax innan lunchtid för att vi skulle hinna fynda före den stora massan vällde in. Inträdet kostade €3,5, men det var det värt. Det bara myllrade av fina designsaker: möbler, porslin, glas, smycken, kläder, lampor, husgeråd – ja allt!

Här följer en liten bildkavalkad. Håll till godo.

Vackert porslin

Och en till sort

Miljöbild

Mitt halsband

Fy så fränt, som syrran säger

Det var förstås omöjligt att köpa några stora grejer så jag nöjde mig med två broscher, ett halsband, en handgjord anteckningsbok, samt en kopp kaffe och en ”nyttig” muffins. Torftigt kan tyckas när man ser bilderna – för jag bara måste ju föreviga alla fina saker.

Golvet var rätt coolt

Häftig design

Vad är det här för något?

En vas i min smak? Nja…

Jag var t ex spekulant på en snygg skinnväska av märket Bree. Inget jag kände till tidigare, men en snygg och stilren väska. €90 var dock i mastigaste laget för min plånbok. Inte hade jag så mycket pengar med mig heller. Men fin var den!

Väskan jag ville ha

Kan det vara (äkta) Bauhaus?

Ja tack!

Speciellt byggnad

Ute på terrassen (DJ-bordet)

5 kommentarer

  1. Håller på att gå igenom dina inlägg igen för att kunna skriva ut till Ingrid och såg ordenligt på bilderna. Servisen uppe till vänster är ju min från farmor och farfar fast med ett annat mönster (mitt mönster heter ”Gräs”, fast på tyska då typ ”Gräser”).

  2. Ja! Det var ju därför jag tog bilderna. Först ”din” servis och sen tänkte jag du kunde gilla något av det andra också. Båda servisbilderna tycker jag visar liknande sorter typ din.

  3. Jaaa, det såg jag inte. Om du ser en sockerskål med min dekor ”Gräser” så kööööp. 🙂 Eller det kan vara vilken dekor som helst bara det är Form 2000-servisen. Den var en stor hit när den började producerar så jag kan tänka mig att det finns överallt och med x antal dekorer. Så roligt. Om jag bodde i Berlin, så skulle jag gå runt på loppis hela tiden. Jag skulle inte få nånting gjort.

    Gav Inger utdrag ur bloggen (hann inte med dagens tyvärr). Hon blev alldeles förvånad och sa: Har hon skrivit allt det här? Hon skulle läsa ikväll och sedan ta med det till LC. Men bilderna får du visa själv, för föräldrarnas skrivare är inte så bra på sånt.

  4. Jag ska se om jag går på nån fler loppis. Jag mår ju lite illa för att jag inte direkt kan köpa något. Svårt få hem då jag har för lite plats i väskorna. Ska hålla utkik. Tror man fick köpa all or nothing på den här mässan. Det står ju på lappen hur många delar. Du får spara ihop och åka hit!

    Så mamma blev förvånad. Ja, vi får väl se vad hon tycker om det jag skrivit.

  5. Kan tänka mig att det ”all or nothing”. Men nån gång ska jag hitta mig sockerskålen. Av någon anledning så saknas den. Kanske sönder någon gång för länge sedan.

Kommentarer är stängda.