Always on my mind

Photo 2013-01-25 13 47 52

Berlin ligger aldrig långt bort för mig. Varken i tanken eller i det dagliga livet. För ett tag sedan var jag på en öppet hus-dag för Hultdins Ayurveda & friskvård. Jag hittade en intressant burk på en hylla. Innehållet var producerat i… Berlin! Och så där är det hela tiden. Om det är jag som dras till det eller tvärtom är svårt att säga, men magnetiskt är det.

I nästa ögonblick gör David Bowie en ny skiva. Det var 10 år sen sist. Och vad handlar första singeln om? Jo, Berlin!

Västberlin för att vara exakt. Där han och X antal andra artister och konstnärer bodde och verkade under 1970-talet. Iggy Pop var där. Nick Cave likaså. Deras musik präglades förstås av atmosfären. Jag vet inte mycket om ämnet, men det finns säkert hyllmeter att läsa om det.

Att sedan Bowies nya låt är riktigt bra gör ju saken än mer märkvärdig. Ytterligare något som går att lägga till på listan över underliga tillfälligheter med relation till Berlin. Fast jag söker förstås efter det som är Berlinrelaterat. Då är det nog inte så konstigt att jag hittar det.

Sen har jag förstås söta vänner som hjälper mig.

Som ett brev på posten

För en tid sedan landade ett litet vadderat kuvert i mitt postfack. Det kom från V. Hon hade lovat hitta en brosch till min mamma och hon hade lyckats. En blåturkos oval kakelmålning av tv-tornet och Brandenburger Tor. Jag blev rörd över hur mycket tid hon lagt ned på att leta rätt på kvinnan som sålde dem.

Inte nog med det. Brevet innehöll också en present till mig. Ett kort med en vacker guldfärgad ängel och ett litet Berlinbokmärke med magnet, som fäster på var sin sida om boksidan.

Man ser (vad jag tror är) Deutsches Historisches Museum, den fula Berliner Dom och så förstås tv-tornet – min favoritbyggnad – på båda sidor av bokmärket.

Jag behöver knappast nämna att jag blev glad för gåvan. Jag har fått två överraskningspresenter från Berlin. Dags att hitta något fint i Skell och skicka tillbaka. Jag tror inte jag är den enda som behöver muntras upp så här innan vårens intåg.

Så avslutar jag dagens inlägg med Bowies fina Berlinhyllning och en lös tanke om att det snart är dags för mig att återvända. B har meddelat att hon och familjen bokat och kommer tillbringa påsken i stan. Inte helt otroligt att jag hänger på…